Mattcenter Stockholm

Det är vi som är Mattcenter, Stockholms ledande återförsäljare av mattor. Här läser du allt du behöver veta om oss och vad vi erbjuder!

DELBETALNING

Om oss

Vi på Mattcenter brinner för mattor och golv! Lång erfarenhet och kompetens vad gäller kvalitet, tillverkningsprocess och hållbarhet har gjort oss ledande inom branschen. Allt eftersom Mattcenter expanderat har även våra tjänster utökats. Idag levererar vi allt från laminat och vinylgolv till mattor speciellt utformade för våtrum. Vårt engagemang och sinne för kundservice har gjort att vi idag är den största mattbutiken i södra Stockholm. Något vi gläder oss åt och som får oss att vilja utvecklas ännu mer.

Hur allt började

När vi ser tillbaks på den tid som gått sedan Mattcenter startade för 40 år sedan, kan vi konstatera att vi har kommit långt. Företaget tog sin början i det lilla samhället Jordbro utanför Stockholm, inhyst i en röd gammal lada började verksamheten så smått utvecklas år 1977. Ett par år senare var expansionen ett faktum och Mattcenter flyttade till nya lokaler i Handens centrum. Härifrån utvecklades verksamheten och allt fler nya kunder tillkom och namnet Mattcenter började spridas.

Under de kommande åren rullade arbetet på och tillslut togs beslutet att bygga egna lokaler. De gamla på Handens centrum hade nu blivit alldeles för små för verksamheten och år 1984 flyttade företaget in i de nya lokalerna. Härifrån kunde nu verksamheten växa som den ville och lagret kunde utökas tack vare mer plats. Under dessa åren etablerade sig Mattcenter som den största mattbutiken i Stockholm med omnejd och efterfrågan på företagets tjänster förblev stor.

Mattcenter idag

Företaget har, trots sin stora popularitet i Stockholm, varit trogen sin hemkommun Haninge och fortsatt förlägga verksamheten där. Idag utgår Mattcenters verksamhet från Vega norr om Jordbro, ett mindre samhälle strax utanför Haninge. I fräscha lokaler ryms både utställning och lager dit kunder är välkomna att handla och beställa. Här går det inte bara att titta, här finns även matt- och färgprover för kunder att känna på och ta med hem för jämförelse.

Vår verksamhet riktar sig till såväl privatpersoner som företag och erbjuder allt från mattor till golv. Mattcenter har ett av de största lagren vad gäller heltäckningsmattor och i butiken återfinns över 1 500 prover. Som verksamhet erbjuder vi givetvis inläggningsservice till våra kunder liksom tillskärning och kantsömnad. Genom kostnadsfria hembesök kan kunder dessutom få offerter från oss, det gäller alla typer av mattor och golv. Tjänsten är dessutom ROT-klassad för privatpersoner vilket ger en rabatt på 30 % på arbetskostnaden.

Familjeägt företag

Mattcenter har sedan starten varit ett familjeägt företag och som VD står Jan Henriksson som varit med sedan starten år 1977. Idag har vi sex stycken anställda varav två är försäljare och tre arbetar som matt- och golvläggare. Samtliga som arbetar med anläggning av golv och mattor har långvarig erfarenhet inom yrket och bred kompetens. Tillsammans med grundläggande utbildning inom branschen och GVK-auktorisation har Mattcenter möjlighet att erbjuda ett högkvalitativt hantverk till förmånliga priser.

Som det familjeägda företaget det är har Mattcenter kunnat utvecklas i den riktning som länge varit visionen; att vara en ledande aktör på marknaden i och runt om Stockholm. Idag är Mattcenter en av dessa och är flitigt anlitad av kunder i regionen. Med ett etablerat varumärke och ett bra hantverk är företaget förstahandsvalet för många, både på privat- och företagssidan. En sammansvetsad företagskultur där kunskapen och kundservicen står i centrum har gjort Mattcenter till det företag det är idag.

Utbud

Mattcenter erbjuder olika typer av mattor och golv samt inläggningsservice. Det är inte att överdriva att säga att det är heltäckningsmattorna som går bäst. Det är nämligen dessa som utgör upp till 70 % av företagets totala försäljning. Med ett av Sveriges största lager på just heltäckningsmattor har vi på Mattcenter möjligheten att göra den mest kräsna kunden nöjd. Med allt från enfärgade till mönstrade mattor för privat och offentlig miljö är det inte svårt att finna något passande.

Mattcenter erbjuder också avpassade mattor i många olika färger och storlekar. Mattorna går också att få i olika sorters utförande. Rya, frisé, konstsilke och trasmattor är bara några av modellerna som finns i lager och som är populära bland våra kunder. Här finns även tuftad-gummerad matta liksom flat-vävda men även många andra modeller som passar både för vardagsrum och balkong. Det breda utbudet är en säker faktor som spelat in i verksamhetens framgång.

Speciell auktorisering

På Mattcenter erbjuder vi också specialmattor för badrum och tvättstugor, så kallade våtrumsgolv. För att lägga detta golv krävs speciellt auktoriserad personal vilket vi är stolta över att kunna erbjuda. Samtliga av företagets golvläggare innehar den viktiga GVK-auktoriseringen. GVK står för Golvbranschens Våtrumskontroll och är en stiftelse som verkar för fackmannamässigt utförande av denna typ av arbete. Genom dess auktorisering kan du som kund vara säker på att golvläggarna följer branschreglerna som finns för våtrum.

Att ha rätt utbildad personal är A och O för en verksamhets framgång. Rätt auktorisering underlättar och blir en garanti för att arbetet utförs enligt konstens alla regler. Detta är viktigt om det skulle uppstå en skada då försäkringsbolagen kräver att arbetet är utfört på "fackmannamässigt" sätt. Mattcenter kan hjälpa dig som går i tankar på att göra om ditt våtrum, både med planeringen som krävs före ett inrättande såväl som den huvudsakliga golvläggningen.

Samarbeten och återförsäljning

Vi på Mattcenter samarbetar med några av Sveriges ledande märken inom matt- och golvläggning. Genom vår GVK-auktorisering har vi samarbete med Forbo - flooring systems, Tarkett samt Gerflor - the flooring group. Dessa företag är ledande i Sverige på bland annat golvutrustning och lim för byggändamål liksom parkettgolv, laminat och vinylgolv. Sådana samarbeten borgar för att du som kund får ta del av högsta möjliga kvalitet och blir nöjd med din matt- och golvläggning.

Vad gäller heltäckande mattor och textila golv samarbetar Mattcenter med internationella och välkända producenter. Ett par av dessa är amerikanska Mohawk som är specialister på heltäckningsmattor och Associated Weavers, som även de är kända för sina kvalitetsmattor. En annan svensk producent är Kjellbergs som är ledande i Sverige vad gäller textilmattor och textilgolv. Detta är endast ett axplock av vilka samarbetspartners och producenter vi på Mattcenter är stolta över att kunna erbjuda er kunder.

KONTAKTA OSS PÅ

Mattcenter i Handen

Vi har alltid kunnig personal på plats som hjälper dig att hitta det du söker. Varmt välkommen till oss på Mattcenter i Haninge, vi ser fram emot ditt besök!

Följ oss på sociala medier!