Våra Tjänster

Vi på Mattcenter är framförallt mattläggare och vi kan erbjuda inläggningsservice så väl som skräddarsydda mattor.

DELBETALNING

Vilka tjänster är du i behov av?

Som de golv- och mattspecialister vi är vet vi också hur dessa produkter ska monteras på bästa sätt. Du som kund kan vara trygg med att vår auktoriserade personal genomför arbetet snabbt och effektivt utan att tumma på kvaliteten. Vårt arbete är dessutom godkänt för ROT-avdraget vilket innebär att du som konsument kan dra av upp till 30 % av arbetskostnaden. Vi erbjuder också hela två års inläggningsgaranti utöver leverantörernas egna villkor.  

Inläggning av textilmattor

Sedan Mattcenters startade år 1977 har vi specialiserat oss på textilgolv och idag är vi ledande distributörer av detta. Då våra textilgolv efterfrågas från såväl privat- som offentlig sektor har också efterfrågan på inläggningsservice varit stor. Idag har vi tre matt- och golvläggare som arbetar ute hos kunder med inläggning av allt från textil till laminat och våtrumsgolv. De har lång erfarenhet i branschen och såväl praktisk som teoretisk utbildning för ändamålet.

För den som köper textilgolv, eller heltäckningsmatta som det också kallas, kan med fördel beställa inläggningsservice av oss. Vi ser till att våra mattläggare tar hand om såväl transport av mattan som inläggning på fri yta. Du kan underlätta arbetet genom att förbereda ytan innan mattläggaren kommer, det vill säga att ställa undan alla möbler och dylikt så ytan blir fri. Detta gör att våra mattläggare kan arbeta mer effektivt och att arbetet blir snabbare utfört.

Inläggning av våtrumsmattor

Eftersom att vi på Mattcenter också säljer våtrumsgolv har vi specialiserad utbildning för just denna inläggningsservice. Våra våtrumsgolv och våtrumsväggar är mycket populära, framförallt för att det är så billiga men fortfarande håller en hög kvalitet. I regel handlar det om en fjärdedel av priset i jämförelse med kakel eller klinker. Den stora skillnaden i kostnad beror framförallt på att med våra våtrumsgolv- och väggar krävs inget externt tätskikt. Det finns redan i mattan och kräver därför inget separat inköp.

Detta gör priset mycket attraktivt för kunder. Dessutom är det oerhört praktiskt med en våtrumsmatta då den är mycket lättskött. Både vägg och golv blir så gott som skarvfritt vid inläggningen och ger ett riktigt snyggt helhetsintryck. Eftersom det saknas fogar krävs det ingen underhållning. Att arbeta med inläggningsservice riktad till våtrum krävs specialistkompetens och den har vi på Mattcenter. Våra golvläggare är GVK-auktoriserade vilket ger dig som kund trygghet i att arbetet blir utfört som det ska

GVK-auktorisation

GVK är en förkortning av Golv- och Våtrumskontroll och är en branschorganisation som verkar för rätt tillvägagångssätt vid arbete med våtrum. Till denna branschorganisation är många olika hantverkare och fastighetsägare anslutna, allt från VVS-installatörer till byggnadsentreprenörer. Att ha en GVK-auktorisation innebär att arbetet utförs i enlighet med de riktlinjer som finns. Den som önskar veta mer om GVK-auktorisation kan med fördel gå in på gvk.se och läsa mer om det där.

Detta gäller även juridiska riktlinjer. Dessa är av stor vikt om olyckan är framme och skadan anmäls till ett försäkringsbolag. Som kund hos oss kan du vara helt trygg med att våra proffsiga mattläggare vet precis hur de ska hantera ett våtrum. När arbetet är färdigt får du ett intyg av oss om att arbetet är utfört enligt branschorganisationens regler och villkor. Detta blir en ytterligare en garanti som skapar trygghet för dig som kund.

Inläggning av båt och husbilsmattor

När det kommer till vårt utbud av båt, husvagn och husbilsmattor erbjuder vi samma tjänster som för övriga produkter. Vi tillverkar även mattor utifrån kunds begäran vad gäller mått och mönster. Vårt utbud är detsamma som under produktkategorin heltäckningsmattor/textilgolv och samtliga modeller går att få anpassade till både båt och husbil efter dina önskemål. De mattor vi levererar till båt-, husvagn- och husbilsägare är nästan alltid individuellt anpassade och unika i sina mått för att passa såväl ägaren som fordonet.

Vi kantsyr även mattor och erbjuder inläggningsservice av dessa. Självklart får du hjälp med ditt val av matta då förutsättningarna ser annorlunda ut för denna typ av miljö. Vi har över 150 olika sorters mattor på lager och så gott som samtliga av dessa fungerar för ändamålet. Våra skickliga mattläggare mäter och passar in mattan så det slutliga resultatet blir perfekt. Även för denna tjänst erbjuder vi att ta en första titt på fordonet och sedan ge en offert.

Inläggning av laminat och parkett

Laminat och parkettgolv är andra produkter som är populära bland våra kunder och där inläggningsservice finns att tillgå. Även om både laminat och parkett kan verka enkelt att lägga in är det en hel del förberedelser som måste göras. Det är bland annat viktigt att kontrollera luftfuktigheten och att såväl arbetsyta som material ligger på en rumslig genomsnittstemperatur på 20 - 25 grader. Beroende på vilket typ av underlag som finns kan det även krävas en ångspärr.

Dessutom ska golvytan vara av god vigör, vara torr, plan och solid. Eventuell heltäckningsmatta ska tas bort och ytan ska vara rengjord. Därefter kan golvläggaren mäta och passa in golvskivorna. Det är med andra ord en hel del moment att genomföra innan golvet kan läggas. Om du är osäker på ytan du ska lägga laminat eller parkettgolv på kan våra golvläggare göra ett hembesök och kontrollera förutsättningarna. De kan sedan ta hand om allt från transport av material till inläggning.

Egen tillverkning och sömnad

Till oss på Mattcenter kan du vända dig om du har specifika önskemål gällande rumsmattor. Det kan handla om storlek, form eller färg. 

Vi erbjuder att, utifrån dina preferenser, skräddarsy din rumsmatta och utforma den som du vill. Tack vare våra leverantörer kan vi erbjuda de bästa möjliga mattorna att utgå ifrån, sömnad och passning tar vi sedan hand om. Välkommen in till oss för att diskutera dina önskemål och titta på vårt utbud av riktigt fina och högkvalitativa mattor.

Har du en matta som du behöver ha kantsydd? Inga problem, det ordnar vi. Vi beräknar kostnaden utifrån antal meter på mattan. För aktuella priser, var god se vår prislista eller kontakta oss i butik eller via telefon. Är du osäker på vilken typ av mattor vi kan kantsy? Då kan vi göra dig riktigt glad, vi kantsyr nämligen alla typer av mattor. Allt från kontorsmattor, vardagsrumsmattor, båtmattor och husvagns- och husbilsmattor.

Garantier

Vi på Mattcenter sätter stort värde på kvalitet och kompetens. Därför har du som kund flera garantier när du väljer att handla från oss. Eftersom att vi har några av Europas ledande tillverkare av mattor som våra leverantörer kommer alla mattor med en garanti. Beställer du dessutom inläggningsservice av dessa mattor hos oss får du ytterligare två års garanti på det utförda arbetet. Om arbetet innefattat våtrumsgolv får du även ett GVK-intyg.

Mattcenter.se - din mattläggare Stockholm

Vi på Mattcenter är stolta över att kunna erbjuda en helhetstjänst inom golv- och mattläggning. Från högkvalitativa mattor till inläggningsservice, vi tar hand om allt däremellan. För oss står alltid kunden i fokus och det är vår förhoppning att du som kund ska känna dig trygg och nöjd med att ha valt våra tjänster. Välkommen in i vår butik för att ta del av vårt utbud, hämta mattprover eller för att boka mattläggning.

KONTAKTA OSS PÅ

Mattcenter i Handen

Vi har alltid kunnig personal på plats som hjälper dig att hitta det du söker. Varmt välkommen till oss på Mattcenter i Haninge, vi ser fram emot ditt besök!

Följ oss på sociala medier!